CSESZTREGI

Közös Önkormányzati Hivatal

Szűrés település szerint:

TÁJÉKOZTATÁS 10 HEKTÁR ALATTI FÖLDRÉSZLETEK ÉRTÉKESÍTÉSI AJÁNLATAI KAPCSÁN

Dátum: 2022. november 08. 10:11 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

TÁJÉKOZTATÁS
10 HEKTÁR ALATTI FÖLDRÉSZLETEK ÉRTÉKESÍTÉSI AJÁNLATAI KAPCSÁN

A Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a Nemzeti Földalapba tartozó, 10 ha térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével értékesíteni kívánja.

Az agrártárca számára továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánja orvosolni. Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják, mivel a kis területű, jellemzően magántulajdonú területek közé ékelődő ingatlanok értékesítése is cél.

A koronavírus-járvány és az orosz ukrán háború rávilágított arra, hogy az élelmiszer-ellátás stratégiai kérdés, aminek egyik alapja a termőföld. Az agráriumot érő kihívások ellenére magyar gazdák elkötelezett munkájának és szorgalmának köszönhetően minden nap friss és egészséges élelmiszer kerül a magyar családok asztalaira.

Az agrártárca éppen ezért minden lehetséges eszközzel támogatja a termelők tevékenységét, aminek egyik alapvető eszköze a gazdálkodók igényeit figyelembe vevő birtokpolitikai intézkedések kialakítása.

A jelen tájékoztatás alapján a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településeken az alábbi lista alapján lehet 2022. december 7. napjáig vételi ajánlatot tenni.

A meghirdetett földekre bárki tehet vételi ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítés elektronikus úton zajlik. Egy hektáros mérethatárig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, és ilyen esetben az ingatlanok értékbecslésének költségét is az állam állja. Egy és tíz hektár közötti méretű földre, illetve tulajdoni hányadra pedig minden földműves ajánlatot tehet az NFK honlapjáról (https://nfk.gov.hu/) is elérhető Elektronikus Pályázati Rendszert (EPR, amely a következő elektronikus felületen érhető el: https://epr.nfk.gov.hu/) használva, az ügyfélkapus azonosítást követően.

A jelen eljárásban értékesítésre kerülő további földek listája az NFK honlapján, valamint az EPR oldalon elérhető 2022. november 7-től.


A Ptk. 6:74. § (3) bekezdésére tekintettel az NFK felhívja a figyelmet, hogy a vételi ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártáig felhívását bármelyik ingatlan tekintetében visszavonhatja.

MOBIL KORMÁNYABLAK BUSZ

Dátum: 2022. szeptember 28. 09:09 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

2022. október 5-én (szerdán)

10:15- 11:15 óra között Szentgyörgyvölgyön a Többfunkciós Szolgáltató Központ udvarán,

12:00 - 14:00 óra között Csesztregen a Művelődési Ház és a Községháza közötti udvaron

várja Önöket a mobil Kormányablak busz.

A mobil Kormányablak buszon az alábbi ügyek intézésre van lehetőség:

- személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

- lakcím ügyintézés

- diákigazolvány

- gépjármű ügyintézés

- Parkolási ügyintézés

- egyéb kormányablak hatáskörébe tartozó ügyintézés

Zala Megyei Kormányhivatal

Hirdetmény - Barnakőszén igénylés

Dátum: 2022. szeptember 21. 13:09 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Lakosság!

A Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatal

BARNAKŐSZÉN IGÉNY FELMÉRÉST VÉGEZ!

Kérjük a barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosságot, hogy a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan a várhatóan felhasznált barnakőszén mennyiségét (mázsában kifejezve) jelentse be az önkormányzat felé 2022. szeptember 29. napjáig.

Az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást!

Bővebb felvilágosítás Csóbor Józseftől, a 06-92/573-020 (14-es mellék) telefonszámon kérhető.

Csesztreg, 2022. szeptember 21.

Tisztelettel:

Stokker Balázs s.k.

jegyző

BEJELENTŐ LAP BARNAKŐSZÉN IGÉNY FELMÉRÉSÉHEZ

HIRDETMÉNY

Dátum: 2022. szeptember 14. 15:09 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér beépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletet a Kormány 2022. szeptember 9.-én, a 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította.

 

Ennek alapján a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, lakás rendeltetési egység (a továbbiakban: lakás rendeltetési egység) található, a települési önkormányzat jegyzője (a továbbiakban: eljáró hatóság) kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelmet

  • Papír alapon, postai úton
  • Személyesen a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalban (8973, Csesztreg, Dózsa György utca 2.) lehet benyújtani.

A kérelem benyújtásához formanyomtatvány áll rendelkezésre, melyet letölthet innen.

Felhívom minden kérelmező figyelmét, hogy a hatósági bizonyítvány csak akkor adható ki, ha az igazolni kívánt lakás megfelel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: OTÉK) 105. §-a szerinti követelményeknek és az önálló rendeltetési egység fogalmának!

Az OTÉK 105. §-a szerint a lakás meghatározása:

A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, közlekedő, folyosó) és tároló helyiségeit (kamra, gardrób, lomkamra, háztartási helyiség stb.) úgy kell kialakítani, hogy azok együttesen tegyék lehetővé

a) a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását,

b) a főzést, mosogatást és az étkezést,

c) a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot,

d) az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását tervezési program szerint (pl. élelmiszer-tárolás, hűtőszekrény elhelyezési lehetősége, mosás céljára szolgáló berendezés, ruhanemű, lakáskarbantartás eszközeinek, egyéb szerszámoknak és sporteszközöknek az elhelyezése).

A lakószoba a lakás minden olyan közvetlen természetes megvilágítású és szellőzésű, fűthető, huzamos tartózkodás céljára szolgáló, legalább 8 m2hasznos alapterületű helyisége, amely lehetővé teszi az a) pont szerinti tevékenységek folytatását - kivéve a jövedelemszerzést szolgáló munkavégzést - és az azokhoz kapcsolódó berendezések elhelyezését.

A 30 m2-t meghaladó hasznos alapterületű lakás legalább egy lakószobája hasznos alapterületének legalább 16 m2-nek kell lennie. Ebbe és a lakószoba (2) bekezdés szerinti alapterületébe nem számítható be a főző és az étkező funkció céljára is szolgáló helyiség, helyiségrész hasznos alapterülete, amennyiben az a lakószoba légterével közös.

A lakásnak fűthetőnek kell lennie, lehetőleg minden helyiségben a rendeltetésének megfelelő szellőzést, természetes megvilágítást biztosítani kell.

Önálló rendeltetési egység: meghatározott rendeltetés céljára önmagában alkalmas helyiség vagy helyiségcsoport, amelynek a szabadból vagy az épületen belüli közös közlekedőből nyíló önálló bejárata van.

A kérelemben feltüntetett adatok valódiságát a jegyző helyszíni szemle keretében ellenőrizheti.

Felhívom a figyelmüket, hogy a hatósági bizonyítvány kizárólag a 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletben meghatározott fogyasztói kedvezmények igénybevételéhez használható fel, ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetésre nem használható fel! A lakások számának az egyéb jogszabályokban foglaltaknak (pl. helyi építési szabályzat) ettől függetlenül meg kell felelnie!

Csesztreg, 2022. szeptember 14.

Tisztelettel:

Stokker Balázs s.k.

jegyző