CSESZTREGI

Közös Önkormányzati Hivatal

Szűrés település szerint:

Tájékoztatás az óvoda és iskolakezdési támogatásokkal kapcsolatban

Dátum: 2023. július 26. 15:07 | Település:Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei évben is igényelhető óvoda és iskolakezdési támogatás a települési önkormányzatok szociális ellátásokról és a gyermekjóléti alapellátásokról szóló rendelete alapján.

A támogatás igénylésének feltétele:

Óvodakezdési támogatás: a település közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő óvodás részére, akit bármely óvodába beírattak és akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tizenkétszeresét nem haladja meg, azaz a 342.000 Ft-ot.

Az óvodakezdési támogatást minden év augusztus 1. és október 15. napja között az Ör. melléklet szerinti formanyomtatványon igényelhető. A kérelemhez mellékelni kell az óvodai jogviszonyról szóló igazolást, továbbá a jövedelemigazolást.

A csesztregi Tündérkert Óvodába járó gyermekek esetében esetében óvodai jogviszonyról szóló igazolást nem kell csatolni.

Iskolakezdési támogatás: a település közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő tanuló részére, aki az adott tanévben tanulmányait bármely alap- és középfokú, valamint nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat megkezdi vagy folytatja, és akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kilencszeresét nem haladja meg, azaz a 256.500 Ft-ot.

Az iskolakezdési támogatás minden év augusztus 1. és október 31. napja között az Ör. melléklet szerinti formanyomtatványon igényelhető. A kérelemhez mellékelni kell az iskolalátogatási igazolást, továbbá a jövedelemigazolást.

A csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola tanulói esetében iskolalátogatási igazolást nem kell csatolni.

A megállapítás iránti kérelem nyomtatvány a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalban kérhető – Hétfőtől-Csütörtökig: 08-16-ig, Pénteken: 08-13-ig, illetve a / honlapról – a honlapról leölthetőek. A kérelmek 2023. augusztus 1. napjától folyamatosan benyújthatóak.

A szociális ellátásokról és a gyermekjóléti alapellátásokról szóló rendelet megtalálható a www.njt.hu honlapon (Nemzeti Jogszabálytár), az önkormányzati rendeletek menüpont alatt.

 

Kérelem nyomtatványok:

Kerkafalva - Kérelem óvodáztatási támogatás megállapítására

Kerkafalva - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

Kerkakutas - Kérelem óvodáztatási támogatás megállapítására

Kerkakutas - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

Magyarföld - Kérelem óvodáztatási támogatás megállapítására

Magyarföld - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

Ramocsa - Kérelem óvodáztatási támogatás megállapítására

Ramocsa - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

Szentgyörgyvölgy - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

Szentgyörgyvölgy - Kérelem iskolakezdési támogatás megállapítására

MOBIL KORMÁNYABLAK BUSZ

Dátum: 2023. július 20. 15:07 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

2023. augusztus 9-én (szerdán)

10:15- 11:45 óra között Szentgyörgyvölgyön a Többfunkciós Szolgáltató Központ udvarán,

12:30 - 14:00 óra között Csesztregen a Művelődési Ház és a Községháza közötti udvaron

várja Önöket a mobil Kormányablak busz.

A mobil Kormányablak buszon az alábbi ügyek intézésre van lehetőség:

- személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

- lakcím ügyintézés

- diákigazolvány

- gépjármű ügyintézés

- Parkolási ügyintézés

- egyéb kormányablak hatáskörébe tartozó ügyintézés

Zala Vármegyei Kormányhivatal

MOBIL KORMÁNYABLAK BUSZ

Dátum: 2023. június 28. 16:06 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

2023. július 12-én (szerdán)

10:15- 11:45 óra között Szentgyörgyvölgyön a Többfunkciós Szolgáltató Központ udvarán,

12:30 - 14:00 óra között Csesztregen a Művelődési Ház és a Községháza közötti udvaron

várja Önöket a mobil Kormányablak busz.

A mobil Kormányablak buszon az alábbi ügyek intézésre van lehetőség:

- személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

- lakcím ügyintézés

- diákigazolvány

- gépjármű ügyintézés

- Parkolási ügyintézés

- egyéb kormányablak hatáskörébe tartozó ügyintézés

Zala Vármegyei Kormányhivatal

TÁJÉKOZTATÁS 10 HEKTÁR ALATTI FÖLDRÉSZLETEK ÉRTÉKESÍTÉSI AJÁNLATAI KAPCSÁN

Dátum: 2023. június 20. 15:06 | Település:Alsószenterzsébet Csesztreg Felsőszenterzsébet Kerkafalva Kerkakutas Magyarföld Márokföld Nemesnép Ramocsa Szentgyörgyvölgy  

A Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a Nemzeti Földalapba tartozó, 10 ha térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével értékesíteni kívánja.

Az agrártárca számára továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánja orvosolni. Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják, mivel a kis területű, jellemzően magántulajdonú területek közé ékelődő ingatlanok értékesítése is cél.

A koronavírus-járvány és az orosz ukrán háború rávilágított arra, hogy az élelmiszer-ellátás stratégiai kérdés, aminek egyik alapja a termőföld. Az agráriumot érő kihívások ellenére magyar gazdák elkötelezett munkájának és szorgalmának köszönhetően minden nap friss és egészséges élelmiszer kerül a magyar családok asztalaira.

Az agrártárca éppen ezért minden lehetséges eszközzel támogatja a termelők tevékenységét, aminek egyik alapvető eszköze a gazdálkodók igényeit figyelembe vevő birtokpolitikai intézkedések kialakítása.

A jelen tájékoztatás alapján a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településeken az alábbi lista alapján lehet 2023. július 14. napjáig vételi ajánlatot tenni.

A meghirdetett földekre bárki tehet vételi ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítés elektronikus úton zajlik. Egy hektáros mérethatárig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, és ilyen esetben az ingatlanok értékbecslésének költségét is az állam állja. Egy és tíz hektár közötti méretű földre, illetve tulajdoni hányadra pedig minden földműves ajánlatot tehet az NFK honlapjáról (https://nfk.gov.hu/) is elérhető Elektronikus Pályázati Rendszert (EPR, amely a következő elektronikus felületen érhető el: https://epr.nfk.gov.hu/) használva, az ügyfélkapus azonosítást követően.

A jelen eljárásban értékesítésre kerülő további földek listája az NFK honlapján, valamint az EPR oldalon elérhető 2023. június 14-től.

Település

Fekvés

Helyrajzi szám

Magyar Állam tulajdoni hányada

Magyar Állam tulajdoni hányadának térmértéke (ha)

Magyar Állam tulajdoni hányadának Aranykorona értéke (AK)

Művelési ág

Alsószenterzsébet

Külterület

0135/8

1904/14936

2,1156

9,51

erdő

Csesztreg

Külterület

043/60

1/1

0,6200

8,83

rét

Kerkakutas

Külterület

016

3024/137928

0,4077

1,25

erdő

Nemesnép

Külterület

060

459/557

0,3479

1,07

erdő

Nemesnép

Külterület

072/1

474/3121

0,5690

1,76

erdő

A Ptk. 6:74. § (3) bekezdésére tekintettel az NFK felhívja a figyelmet, hogy a vételi ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártáig felhívását bármelyik ingatlan tekintetében visszavonhatja.